INSTAGRAM

CONTACT

contact@goslingcoffee.com
BRANDERIJ Verrijn Stuartweg 24B 1112 AX Diemen

SOCIAL

Gosling Coffee

2018, Het jaar van Oeganda ‘Specialty Coffee’!

In de afgelopen twee jaren, hebben wij bezoeken gebracht aan de Bukonzo Joint coöperatie in Oeganda. Voor het tweede jaar op rij hebben we oogst gekocht van één van de washing stations, Kilembe. Tijdens ons laatste bezoek in oktober 2018, hebben we weer grote stappen gezet in het verbeteren van de kwaliteit van de koffie en de leefomstandigheden van de koffieboeren.

Zo hebben we meer dan 130! kilo aan schoolspullen uitgedeeld aan lokale scholen waar de kinderen van de koffieboeren les krijgen. Ingezameld door onze klanten, waarvan er zelfs een aantal zijn meegereisd om ze persoonlijk te overhandigen.

Daarnaast zijn er vochtmeters gesponsord om nóg beter het droogproces van de koffiebonen in de gaten te kunnen houden en zo de kwaliteit van de koffie te kunnen verhogen.

Waar gaan we ons het komende jaar voor inzetten?

Natuurlijk gaan we komend jaar weer terug naar Oeganda! Samen met de koffieboeren willen we ervoor gaan zorgen dat de totale opbrengst voor de koffiebonen omhoog gaat. Dit gaan we doen door alleen de vol rode, en dus rijpe, bessen te plukken. Om de boeren daarbij een handje te helpen, gaan wij proberen armbandjes in de juiste kleur te verzorgen. Wil of kun je ons hierbij helpen? Laat het ons weten!

Laten we samen de (koffie)wereld een beetje beter maken!

X