INSTAGRAM

CONTACT

contact@goslingcoffee.com
BRANDERIJ Verrijn Stuartweg 24B 1112 AX Diemen

SOCIAL

Beanshop
Image Alt

Onze koffie

LANDEN VAN OORSPRONG

In de achterliggende jaren zijn we samenwerkingen gestart in Tanzania, Peru, Oeganda en Colombia. Zo proberen we elkaar jaar het koffie assortiment uit te breiden met nieuwe koffiebonen van (nog onontdekte) dan wel onbeminde plekken met een heerlijke smaak.

Wij selecteren hier de voor ons meest passende koffiebonen en importeren die in Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren bieden we een bonus op de koffieprijs, mits de score van de koffiebonen boven een bepaald aantal punten wordt beoordeeld.

Oeganda

In 2017 werd ons hart gestolen door Bukonzo Joint in Kasese, in het westen van Oeganda. Bukonzo Joint is een coöperatie in het Rwenzori gebergte dat uit 12 washing stations bestaat. Een van die washingstations is Kilembe en hier zijn 88 boerenfamilies aangesloten. Wij kopen onze koffie in bij dit washing station. 60 van de 88 koffieboeren is overigens vrouw.

De koffie die we hebben ingekocht bij de boeren is gestegen van 45 zakken in 2017 naar 100 zakken dit jaar. Daar zijn wij heel trots op.

Peru

Sinds 2018 hebben we koffie uit Pichanaki in de provincie Chanchamayo, Peru.

We hebben bonen van twee gemeenschappen genaamd Nuvea Florida en Agua de Nieve samengevoegd tot een koffie.

Toen wij in het voorjaar van 2019 de regio bezochten, zagen we vooral de hoop in de ogen van de koffieboeren. Ze vertelden ons zeer verheugd te zijn om eindelijk kopers van groene koffie te ontmoeten die daadwerkelijk bereid zijn een goede prijs voor hun koffie te betalen.

Tanzania

Eind 2013 kwamen we in contact met de inwoners van een aantal dorpen op de hellingen van Kilimanjaro (tussen 1350-1550 meter hoogte), die zich sinds een aantal jaar hadden verenigd en hun koffie verzamelden en gezamenlijk bewerkten en oogstten. We waren blij verrast, wat een smaak en wat een verschil met de meeste koffie die we in de regio hadden geproefd. Ik wist het zeker, dit is de koffie die wij ook wilden hebben en aan onze klanten wilden voorzetten.

Veel dank zijn we verschuldigd aan Bente Luther-Medoch (zie foto). Zij heeft ons geholpen de door ons geselecteerde koffie naar Europa te laten verschepen. Bente heeft haar eigen, volledig biologische, koffieplantage en haar afnemer bleek een Duitse handelaar in Hamburg te zijn. Deze handelaar was zo vriendelijk om de door ons bestelde groene koffie in zijn container mee te nemen, en vanuit Hamburg naar Nederland te sturen.

En zo is de situatie nu, we hebben de hand weten te leggen op fantastische koffie van de Machare Estate, de oogst van Bente’s eigen plantage, Machare Coffee Estate, grade AA, met volledig biologische koffiebonen.

 

Colombia

Ricardo Bustos is de boer met wie we samenwerken in de Cauca regio.  Ricardo is eigenaar van boerderij Finca del Condor. De Cauca regio heeft veel geleden onder de Farc en is het gebied met de meeste inheemse inwonders van Colombia. De lokale marktprijs is laag voor de koffie. We willen hier komende periode samen met boeren een kleine coöperatie opzetten.

Wil je ook samenwerken met ons en onze koffiebonen proeven, neem dan contact op via contact@www.goslingcoffee.com en we bespreken samen de mogelijkheden bij een kop koffie.