INSTAGRAM

CONTACT

contact@goslingcoffee.com
BRANDERIJ Verrijn Stuartweg 24B 1112 AX Diemen

SOCIAL

Gosling Coffee parchment Gosling Coffee

Onze koffie

Landen van oorsprong

In de achterliggende jaren zijn we samenwerkingen gestart in Oeganda, Rwanda, Colombia en Peru. Zo proberen we ieder jaar het koffie assortiment uit te breiden met nieuwe koffiebonen van (nog) onontdekte dan wel onbeminde plekken met een heerlijke smaak.

Wij selecteren hier de voor ons meest passende koffiebonen en importeren die in Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren bieden we een bonus op de koffieprijs, mits de score van de koffiebonen boven een bepaald aantal punten wordt beoordeeld. Bekijk onze koffies in de webshop om te zien wat we nu te bieden hebben.

Gosling Coffee Uganda Gosling Coffee

Oeganda

Nebbi

Sinds afgelopen jaar kopen we koffie van Gonyobendo washing station in Nebbi district. Een regio ten noorden van de Rwenzori Mountains, aan de Congolese grens waar je alleen kunt komen door het Murchison Falls nationaal park. Een geweldig mooie plek waar Zombo Coffee Partners zich inzet voor koffieboeren die zich hebben verenigd in tot een washing station. Dit doen zij pas sinds 2018, en wij willen hier dan ook graag met onze bescheiden bijdragen een succes van helpen te maken.

Na een hobbelige weg komen wij afgelopen november aan bij het washing station, we weten precies waar we moeten zijn doordat er al een opzwepend muziekje is opgezet. We worden direct rondgeleid en zien hoe ze de bessen verwerken tot parchment, die ze vervolgens aan Zombo Coffee Partners verkopen.

In het verleden waren zij vaak gedwongen om aan grote spelers in de koffiemarkt te verkopen waardoor ze extreem lage prijzen kregen voor hun product. Nu is dat anders, en het is goed te zien dat deze groep boeren positief kijkt naar de toekomst. Nu zij de mogelijkheid hebben om rechtstreeks in contact te staan met ons, zijn zij extra gemotiveerd om samen een lange termijnrelatie aan te gaan.

Oeganda

Kilembe

In 2017 werd ons hart gestolen door Bukonzo Joint in Kasese, in het westen van Oeganda. Bukonzo Joint is een coöperatie in het Rwenzori gebergte dat uit 12 washing stations bestaat. Een van die washing stations is Kilembe en hier zijn 88 boerenfamilies aangesloten. Wij kopen onze koffie in bij dit washing station. 60 van de 88 koffieboeren is overigens vrouw.

Sinds de overstromingen afgelopen mei in de regio van Kasese, is Kilembe washing station zwaar getroffen. Een vloedgolf met grote stenen heeft ervoor gezorgd dat de rivier Nyamwamba nu zo’n 2 keer zo groot is geworden. Daarnaast is het washing station met de droogschuur die we vorig jaar hebben gebouw, ook voor de helft weggespoeld. Het is wachten tot de volgende overstroming komt en ook de rest van het washing station meegevoerd zal worden in de rivier.

We willen deze koffieboeren niet in de steek laten, en zullen er dus ook alles aan doen om ze te helpen een nieuwe plek op te bouwen aan de ‘veilige kant’ van de rivier. Zo moet er een nieuw stuk grond worden aangekocht, en de droogschuur met droogbedden opnieuw aangeschaft en in elkaar gezet.
Heb je in de afgelopen jaren ook zo genoten van deze koffie? En wil je ook dat ze snel weer productie kunnen draaien? We kunnen je hulp goed gebruiken! Voeg aan je bestelling dit product toe, en wij zorgen dat het in het spaarpotje voor Kilembe washing station komt. We zullen je uiteraard op de hoogte houden per mail van de voortgang.

Gosling Coffee Rwanda Gosling Coffee

Rwanda

Cyangugu

Washing station Liza is eigendom van Jean Paul, een tweede generatie koffieboer die jarenlang als agronomie-adviseur heeft gewerkt. Op zijn boerderij staan ongeveer 6000 koffiestruiken. Hij verwerkt koffie van zijn eigen boerderij en van enkele honderden lokale kleine boeren binnen de gemeenschap. De kwaliteit die hij produceert is uitstekend en dit is te danken aan zijn toewijding om lokale boeren op te leiden en zich te concentreren op zeer zorgvuldig met de hand sorteren van de rijpe koffiebessen.

Gosling Coffee Colombia Gosling Coffee

Colombia

Cauca

Ricardo Bustos is de boer met wie we samenwerken in de Cauca regio. Ricardo is eigenaar van boerderij Finca el Condor. De Cauca regio heeft veel geleden onder de Farc en is het gebied met de meeste inheemse inwoners van Colombia. De lokale marktprijs is laag voor de koffie. We willen hier komende periode samen met boeren een kleine coöperatie opzetten.

Gosling Coffee Peru Gosling Coffee

Peru

Chanchamayo

Sinds 2018 hebben we koffie uit Pichanaki in de provincie Chanchamayo, Peru. We hebben bonen van twee gemeenschappen genaamd Nueva Florida en Agua de Nieve samengevoegd tot een koffie.

Toen wij in het voorjaar van 2019 de regio bezochten, zagen we vooral de hoop in de ogen van de koffieboeren. Ze vertelden ons zeer verheugd te zijn om eindelijk kopers van groene koffie te ontmoeten die daadwerkelijk bereid zijn een goede prijs voor hun koffie te betalen.

X