INSTAGRAM

CONTACT

contact@www.goslingcoffee.com
BRANDERIJ Verrijn Stuartweg 24B 1112 AX Diemen
HOOFDKANTOOR Eisingastraat 28H 1097 GV Amsterdam

SOCIAL

Image Alt

Onze koffiebonen

Wij besteden veel aandacht, tijd en energie aan het selecteren van de juiste koffiebonen op die plekken in de wereld waar ze een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We kopen de koffiebonen zoveel als mogelijk rechtstreeks in, zodat de koffieketen korter wordt en de boeren een echt eerlijke prijs van ons kunnen krijgen, zonder dat de koper de “hoofdprijs” hoeft te betalen.

Om die reden is ons assortiment van koffiebonen ook niet zo groot als bij veel andere koffiebranders. Op die plaatsen waar we koffie selecteren en inkopen werken we aan langdurige samenwerkingsverbanden met de producenten. Goede koffie is op veel plekken in de wereld beschikbaar, echter veelal onontdekt, of onbemind. Waar kleine koffieboeren vaak te kleine hoeveelheden produceren voor de grote koffiemerken, nemen wij deze graag af. De kwaliteit is goed genoeg om deze koffie “specialty coffee” te mogen noemen. Helaas hebben deze koffieboeren vaak problemen met het vinden van de juiste klanten en middelen om de koffie onder de aandacht te krijgen.

Gosling Coffee heeft zich tot doel gesteld juist die boeren en hun families te ondersteunen en hun koffie te promoten. Zo leveren wij een bijdrage aan het verbeteren van hun leefomstandigheden, doordat hun koffie niet meer voor een fooi wordt afgeslagen op de veiling, maar tegen een eerlijke beloning door ons wordt gekocht. Zo proberen we duurzaamheid te bevorderen door, waar mogelijk gecertificeerd, biologisch geteelde koffie te kopen en maken we de koffieketen kleiner en transparanter, doordat we alles delen met onze afnemers. Onze klanten kunnen de betreffende boeren bezoeken, met elkaar kennis maken en vooral veel van elkaar leren.

Landen van oorsprong

In de achterliggende jaren zijn we samenwerkingen gestart in Tanzania, Peru en Oeganda. Sinds 2019 is daar een vierde land aan toegevoegd, te weten Colombia. Zo proberen we elkaar jaar het koffie assortiment uit te breiden met nieuwe koffiebonen van (nog onontdekte) onbekende plekken met een heerlijke smaak.

Wij selecteren hier de voor ons meest passende koffiebonen en importeren die naar Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren bieden we een bonus op de koffieprijs, mits de score van de koffiebonen boven een bepaald aantal punten wordt beoordeeld door gekwalificeerde keurmeesters, Q-graders. Daarnaast sponsoren onze afnemers, en samenwerkende partijen, regelmatig de aanschaf van dure attributen voor kwaliteitsmeting en dergelijke. Zo hebben hebben we in samenwerking met RVO Nederland, boeren in Oeganda een stuk land kunnen laten kopen, waardoor zij een eigen plek hebben voor inzameling en verwerking van hun koffiebessen. Deze bessen moeten gepulpt en gedroogd worden. Een te hoog of te laag vochtgehalte kan desastreuze gevolgen hebben op de smaak en kwaliteit van de koffie. Dus doen zij dit nu in de schaduw, en buiten de regen, op droogbedden in een droogschuur. Deze is, mede door ons, zelf gebouwd.

Naast deze op koffie gerichte werkzaamheden leveren we samen met onze afnemers een bijdrage aan de leefomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Scholing is vaak duur en schoolmaterialen, zoals krijtverf, schriften, pennen en dergelijke zijn soms onbetaalbaar voor de lokale scholen. Door inzamelingen bij onze afnemers kunnen we kinderen en leerkrachten heel blij maken met de voor ons vanzelfsprekende hulpmiddelen, maar voor hen onbetaalbare attributen.

Wil je ook samenwerken met ons en onze koffiebonen proeven, neem dan contact op via contact@www.goslingcoffee.com en we bespreken samen de mogelijkheden bij een kop koffie.