INSTAGRAM

CONTACT

contact@goslingcoffee.com
BRANDERIJ Verrijn Stuartweg 24B 1112 AX Diemen

SOCIAL

Gosling Coffee koffiebes Gosling Coffee

Projecten

Home Projecten

Alleen het kopen van koffie is voor ons niet genoeg, we gaan verder! Zo doen we verschillende projecten samen met de koffieboeren.

Impact maken

Naast direct trade, het rechtstreeks bij koffieboeren inkopen, zorgen wij voor educatie en advies ten behoeve van de boeren en hun families. Ook investeren we, samen met onze ambassadeurs, in sociale projecten. We helpen ze om de kwaliteit van de koffie te verbeteren, verspilling van koffiebessen te verminderen en op een duurzame manier met de grondstoffen om te gaan.

Kwaliteitsproject Oeganda

Koffiebessen worden handmatig geplukt en dienen preciés op het juiste moment geoogst te worden. Zodra de bessen on- of overrijp zijn, kunnen deze niet meer tot kwaliteitskoffie verwerkt worden. Zonde! Tijdens de oogst in Oeganda zagen we dat plukkers bessen inleverden die te (on)rijp waren en dit zorgde ervoor dat bijna 40% van de bessen werd afgekeurd voor kwaliteitskoffie. Bonnie trainde de boeren en plukkers door middel van een rood armbandje, dat precies de kleur heeft van een rijpe bes. Door de boeren te leren dat ze alleen die bessen dienen te plukken, zagen we binnen een paar dagen het verlies teruglopen tot zo’n 10% – 15%.

Aankoop grond Kilembe

Met behulp van RVO Nederland konden we een fonds opzetten voor de coöperatie Bukonzo Joint in Oeganda. Hiermee kan de coöperatie verschillende projecten financieren. Met het eerste project hebben wij in september 2019 geholpen: de aankoop van een stuk grond voor het wasstation Kilembe. Door dit extra stuk land kon de koffieplantage worden uitgebreid. Tijdens onze Oeganda reis hebben we zelf de handen uit de mouwen gestoken en samen met onze gasten tijdens de social return dagen geholpen om de schuur voor de droogbedden te bouwen. Daarnaast zorgden we voor schaduwdoeken, zodat de droogbedden niet in de volle zon staan en de koffiebonen op een gelijkmatige manier drogen.

Gosling Cofee red cherries Gosling Coffee
Inzamelen schoolspullen

In Oeganda zijn helaas te weinig publieke scholen. Om kinderen een kans te geven om een opleiding te volgen, zijn er extra private scholen opgericht. Ouders dienen hiervoor schoolgeld te betalen. Ze betalen dit zodra de oogst geweest is zodat de kinderen het hele jaar naar school kunnen gaan. Om deze scholen en kinderen en extra steuntje in de rug te geven zamelen we elk jaar schoolspullen in. Dit doen we bij onze ambassadeurs, reisgasten en andere betrokkenen. Dus heb jij spullen die je graag aan kinderen in Oeganda zou willen doneren? Neem dan contact op en wij zorgen dat dit op de goede plek terecht komt!

Sponsoring vochtmeters

In 2018 was een van onze ambassadeurs van PwC mee op reis naar Oeganda. Zij heeft ervoor gezorgd dat PwC een aantal vochtmeters heeft gesponsord. Deze vochtmeters worden op de was stations gebruikt om te controleren wanneer de koffie droog genoeg is om verder verwerkt te worden. Hierdoor gaat de kwaliteit omhoog en krijgen de boeren een nóg betere prijs voor de koffiebonen.

Ondersteuning Ethiopische koffiefamilies

Door groene koffie in te kopen van Betta Buna wordt een einde gemaakt aan armoede en ongelijkheid in Ethiopische koffiegemeenschappen. Koffieboeren worden hier opgeleid en voorzien van inputs om hun opbrengsten te verhogen. Koffiefamilies verkopen hun koffiebessen aan Bette Buna community stations en verdienen een beter inkomen, krijgen toegang tot microleningen en spaarinstrumenten. Getalenteerde jongeren in de gemeenschap krijgen de kans om hun eigen sociale onderneming te starten om armoede en ongelijkheid aan te pakken.

Ethiopia Betta Buna
X